AMPA C.P. Pràctiques

València

 
 
 
 
  22 de maig: Vaga estatal en l'ensenyament
 
Els sindicats STES - Intersindical, CCOO, UGT, ANPE i CSIF han convocat una jornada de vaga estatal contra les retallades aprovades pel Ministeri d'Educació i en defensa de l'ensenyament públic per al próxim  dia 22 de maig.
 
Com bé sabem l’administració valenciana pretén situar-se al cap de les retallades en l’mbit educatiu des que el ministre Wert les va anunciar al Real Decret 14/2012 aplicable a les comunitats autònomes a les quals ha demanat un retall de la despesa en educació i sanitat de 300 milions duros. Per tant la reorganització del sistema educatiu públic que ja hem dit amaga darrere una clara ideologia privatitzadora no ha fet més que començar.
 
 

Trobades 2012. Taller de cavalls amb suro i furgadents
Get Adobe Flash player
 
 
 
 
12 de març de 2012
 

La Universitat de València i la Fundació Orange creen una aplicació gratuïta de videojocs per a persones amb autisme

 
La Universitat de València, a través del Grup d’Autisme de l’Institut de Robòtica, Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions (IRTIC), i la Fundació Orange, han creat una aplicació gratuïta de videojocs, Pictogram Room (‘L’Habitació dels Pictogrames’) per a persones amb autisme. Permetrà, entre altres, veure’s en un espill amb un ninot superposat que imita moviments, conéixer les parts del cos, realitzar postures, moure’s o jugar. Comporta una forma lúdica i entretinguda d’avançar en àrees clau del desenvolupament, aprofitant els punts forts de cada persona. Mitjançant un sistema de càmera-projector i a través del reconeixement del moviment s’aconsegueix reproduir la imatge de la persona juntament amb una sèrie d’elements gràfics i musicals que guiaran el seu aprenentatge.
 
 
 
4 de març de 2012
 
 
La Federació d'Associacions de Pares i Mares (FAPA) de la província de València va advertir ahir que la conselleriad'Educació encara no ha pagat les beques de menjador del present curse 2011-2012.  Al capdavall, la Conselleria deu més de 73.000 ajudes, que van ser concedides durant el passat mes d'octubre. D'entrada, Educació va pujar els requisits respecte anys anteriors i va aprovar 58.000 de les 85.000 sol·licituds presentades enguany, el que situava l'índex d'ajudes atorgades en un 60%. Després -després de les queixes dels pares- el Consell va rebaixar els requisits de les beques de menjador i va concedir 15.000 ajudes més. >>llegir
 
 
L'informe "Equitat i qualitat de l'educació" que féu públic ahir l'OCDE, en la qual diu, entre atres coses, que la separació primerenca dels alumnes eleva el fracàs escolar. L'informe assenyala evidentment que la selecció primerenca d'estudiants “exerceix un efecte negatiu en els alumnes assignats a nivells més baixos". llegir +
 
 
 
14 de febrer de 2012
 
Conselleria anuncia que ampliarà a 21 hores l’horari de secundària i reduirà les plantilles d’Infantil i Primària
 
Aquesta mesura remata la feina que ha començat el Govern Valencià amb el Decret-llei de retallades salarials. No només es retallen els salaris del professorat, s’acomiada al professorat interí a 30 de juny, es redueix la percepció salarial del personal malalt dependent de la Seguretat Social, sinó que a més, la Conselleria d’Educació, incrementarà la jornada laboral, reduirà les plantilles i, per tant, incrementarà els acomiadaments de professorat interí.
L’argument, com sempre, és "l’optimització dels recursos humans"
 
Els sindicats han advertit a la Conselleria que aquesta mesura remata la feina que ha començat el Govern Valencià amb el Decret-llei de retallades salarials. No només es retallen els salaris del professorat, s’acomiada al professorat interí a 30 de juny, es redueix la percepció salarial del personal malalt dependent de la Seguretat Social, sinó que a més, la Conselleria d’Educació, incrementarà la jornada laboral, reduirà les plantilles i, per tant, incrementarà els acomiadaments de professorat interí.
 
 
febrer de 2012
Els col·legis de València registren el deute de la Generalitat
 
Els directors es neguen a presentar els pressupostos de 2011 davant l'impagat de l'últim quadrimestre i de les ajudes de menjador.
 
Centenars de directors de col·legis d'Infantil i Primària de la província de València han acudit a primera hora del matí a les oficines del PROP per lliurar una carta en la qual cada centre educatiu “denúncia” els impagats de la Generalitat de les despeses de funcionament corresponents a l'any passat, fins a omplir una pancarta en la qual es mostra a la ciutadania l'enorme deute que encara manté l'Administració valenciana amb els centres educatius, malgrat que el dimecres passat va pagar finalment les despeses de funcionament del segon quadrimestre de 2011.
Concentració a les portes del centre contra les retallades
 
 
 
 
Campanya:"Jo també m'he quedat sense beca de menjador"
 
Davant la problemàtica que esteu vivint als centres respecte a que molts dels vostres fills i filles s’han quedat sense la BECA DE MENJADOR, des de FAPA-València considerem que hem de mobilitzar-nos per tal que la Conselleria done resposta i modifique la partida pressupostària per tal que CAP ALUMNE ES QUEDE SENSE BECA.
 
Al link trobareu un document de recollida dels noms de tots els vostres fills i filles que s’han quedat sense beca. Es tracta d’un full individual on el vostre fill o filla ha d’escriure el nom, cognoms i centre al que pertany, que heu d’omplir i enviar-lo a FAPA-València per fax o e-mail i l’entregarem per registre d’entrada a la Conselleria d´Educació. 
 
 
Recurs d'alçada
Model petició beca de menjador
 
 
  • RESOLUCIÓ de 26 d’abril de 2011, de la Direcció General d’Ordenació i Centres Docents, per la qual es fixa el  calendari escolar del curs acadèmic 2011/2012
 
  • En Educació Infantil i en Educació Primària, s’iniciaran el 8 de  setembre de 2011 i finalitzaran el 22 de juny de 2012.
 
 

2 de febrer de 2012
 
     L'AMPA del col·legi realitzará el proper Dimarts 7 de Febrer
una xarrada anomenada:
 

            “ ESTILS EDUCATIUS I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES”.

 
A les 15:00 h en el Saló de Actes de la antiga Escola de Magisteri.
Esperem la vostra assistència.
 
Millorar els nostres coneiximents ens dona ferramentes per al dia a  dia de l´educaciódels nostres fills i filles.

 
2 de febrer de 2012
 

Els col·legis de València registren el deute de la Generalitat 

Els directors es neguen a presentar els pressupostos de 2011 davant l'impagat de l'últim quadrimestre i de les ajudes de menjador.

 
 
Centenars de directors de col·legis d'Infantil i Primària de la província de València han acudit a primera hora del matí a les oficines del PROP per lliurar una carta en la qual cada centre educatiu “denúncia” els impagats de la Generalitat de les despeses de funcionament corresponents a l'any passat, fins a omplir una pancarta en la qual es mostra a la ciutadania l'enorme deute que encara manté l'Administració valenciana amb els centres educatius, malgrat que el dimecres passat va pagar finalment les despeses de funcionament del segon quadrimestre de 2011.
 
Les cartes certifiquen que la Conselleria d'Educació no ha transferit les quantitats de 2011 que figuren en el balanç ““i no disposem de l'informe de viabilitat sobre les previsions dels ingressos de 2012- Per Això no vam   presentar el pressupost econòmic de 2011”,diu l'escrit que un per un han anat lliurant els directors, en un gest inèdit, sense precedents.
 
Segons ha explicat Vicent Ripoll, president de l'Associació Valenciana de Directors d'Infantil i Primària, l'acte públic pretén “deixar patente el deute de l'Administració valenciana, que encara deu als centres educatius l'últim trimestre de 2011 i porta quatre mesos sense pagar el menjador escolar”.
En aquests moments, després de l'ingrés del segon quadrimestre de 2011, “el deute més extrem es manté amb els menjadors escolars. Si la situació s'allarga, les empreses de menjador poden tancar demà”, adverteix Ripoll.
 
Font El Pais
 
Font El Pais

27 de gener de 2012
 
 
Les tres manifestacions en defensa de l'estat del benestar van col·lapsar ahir, 26 de gener, durant hores el centre d'Alacant, Castelló i València en resposta a "una agressió històrica"
 
L'èxit de la mobilització d'ahir és el termòmetre d'una suma d'interessos, que va traure al carrer als col·lectius directament afectats pel Decret Llei a una ciutadania decidida a plantar-se contra les retallades en els serveis públics i a exigir depuració de responsabilitats en el Consell.
 
En el manifest conjunt llegit al final del recorregut en places abarrotades, els sindicats convocants van agrair la "resposta contundent al major atac de la història al sector públic, als seus treballadors i treballadores i als serveis que presten". Durant tot el recorregut es van corejar lemes contra les retallades i balafiaments dels comptes públics "en fastos i despeses".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
La federació de pares i mares d’alumnes, en representació de totes les seues AMPA, mostra el seu suport a la convocatòria de vaga general.
 
FAPA-València us convoca a secundar la vaga el pròxim dijous 29 de març i demanar-vos així ,a tots els pares i mares, que no porteu als vostres fills i filles eixe dia a l’escola, a més de participar en totes les manifestacions que es convoquen ja de vesprada.
 
Els pares i mares dels centres públics volen donar el seu suport a la veu unànime i reivindicativa de la convocatòria d’una vaga general davant la preocupació per la pèrdua dels drets dels treballadors/es que suposa la reforma laboral aprovada pel govern estatal i que repercuteix inevitablement en les condicions de vida de les generacions actuals i futures.
 
Des de FAPA-València considerem que la reforma no servirà per a eixir de la crisi, no crearà ocupació i satisfarà exclusivament a l’empresariat. Així mateix creiem que tots els drets dels treballadors i treballadores, aconseguits al llarg de molts anys de lluita, estan en perill i que la reforma laboral és la pitjor agressió contra els pilars bàsics de l’estat del benestar i la conquesta d’un dret social bàsic com és el treball digne.
 
El futur laboral dels nostres fills i filles està en joc, contractes de formació precaris fins als 33 anys molts d’ells temporals amb acomiadament lliure, eixe és el mercat laboral que els espera i cal parar el país ara.
 
D’aquesta manera fem nostra la declaració de la Confederació Estatal d’AMPA de la convocatòria de vaga general del 29M (que trobareu adjunta) i us encoratgem a que la secundeu.
 
Gràcies com sempre pel vostre suport, treball i esforç
2 de febrer de 2012
 
     L'AMPA del col·legi realitzará el proper Dimarts 7 de Febrer xarrada anomenada:
 

            “ ESTILS EDUCATIUS I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES”.

 
A les 15:00 h en el Saló de Actes de la antiga Escola de Magisteri.
Esperem la vostra assistència.
 
Millorar els nostres coneiximents ens dona ferramentes per al dia a  dia de l´educació dels nostres fills i filles.
 

Clamor per l'escola pública  de qualitat. No a les retallades
Menys corrupció i més educació". Aquest va ser un dels lemes més corejats en una massiva manifestació   que es va desenvolupar sense incidents i en un to festiu. Moltes pancartes es van referir als casos de corrupció que han deixat la política valenciana a l'altura de les clavegueres. Gürtel, Brugal, Cas Fabra, Emarsa, Urdangarín... eren algunes de les paraules més pronunciades com en una espècie d'oració de la podridura.
 
  •  Pots descarregar el manifest que es va llegir a la fi de la manifestació
 
  • Carta  d'Escola Valenciana per donar a conèixer la seua posició davant dels fets que fan perillar l'ensenyament i la qualitat dels centres públics.