AMPA C.P. Pràctiques

València

                                                                                                    castellano
 
A A A
calendari escolar 2018/2019
 
 Conselleria fixa l'inici del curs escolar el día 10 de setembre en Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP
 
El curs finalitzarà el 20 de juny en Infantil i Primària, el 18 de juny en Secundària, Batxillerat i FP
 
Els programes formatius de cualificació bàsica començaran el 20 de setembre i acabaran el 14 de juny. La FP Bàsica començarà el 10 de setembre i acabarà el 18 de juny.
 
La Formació de Persones Adultes començarà el 18 de setembre i acabarà el 14 de juny. Els Ensenyaments Esportius i Artístics començaran el 20 de setembre i finalitzaran el 14 de juny i els Ensenyaments d'Idiomes seran de l'1 d'octubre al 25 de juny
 
Les vacances de Nadal seran del 24 de desembre al 6 de gener; les de Pasqua del 18 al 29 d'abril i seran festius el 9 d'octubre, 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 de desembre, 19 de març i 1 de maig.
 
 
 
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. CURS 2017-2018
Ja pots veure l'oferta i horaris  de les  activitats extraescolars programades per al curs 2017/2018.
 
 
 
 
XARXA LLIBRES CURS 2017/2018
Participació de l'alumnat en el programa
 
Les famílies que vulguen participar en el programa de banc de llibres per primera vegada i ser beneficiàries hauran de sol·licitar-ho, d'acord amb el model de sol·licitud electrònica que consta en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, i en la seu electrònica de la Generalitat :  https://sede.gva.es
 
Les sol.licituts es presentaràn al centre els 12 i 13 de juny, des de les 13 i  a les 14 hores a la biblioteca
 
No obstant açò, la conselleria podrà establir un període extraordinari de sol·licitud si les circumstàncies així ho requereixen.
 
 L'alumnat participant en el programa de banc de llibres durant el curs 2016-2017 no haurà de presentar cap sol·licitud per a ser participant en el banc de llibres 2017-2018, ja que aquesta condició es manté, excepte si exerceix el seu dret de renúncia.
 
Per a poder participar en el banc de llibres el lliurament, a la fi del curs, del lot complet de llibres de text i material curricular corresponents al curs 2016-2017, en el centre on han estat matriculats. A tal fi, es facilitarà un document per a realitzar el lliurament dels llibres segons el model que establisca la conselleria.
 
Quedarà exempt del requisit de lliurament de llibres l'alumnat que es matricule en 1r. de Primària durant el curs 2017-2018.
 
El període ordinari per a l'etapa de Primària i educació especial finalitzarà el 27 de juny de 2017; i per a l'etapa de Secundària i Formació Professional Bàsica finalitzarà el 21 de juliol de 2017. El període extraordinari per a totes les etapes finalitzarà el 29 de setembre de 2017.
 
Per als cursos de 1r. i 2n. de Primària: s'assignarà un import màxim de 160 euros per cada alumne/a participant en el programa. Els centres, a través de l'aplicació ÍTACA, emetran un xec lliure nominatiu, per un import màxim de 160 euros, que lliuraran a les famílies de cada alumne/a, d'acord amb el procediment establit en l'article 32 de l'ordre de bases.
 
 L'adquisició dels llibres de text la realitzaran les famílies mitjançant el xec lliure.
   
 
 
beques de menjador curs 2017/2018
RESOLUCIÓ de 22 de maig de 2017, del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca la concessió d’ajudes de menjador escolar en els centres educatius no universitaris públics i privats concertats per al curs escolar 2017-2018.
 
a) Alumnat que en el curs 2016/2017 ja va sol·licitar l’ajuda per al menjador escolar: Des de l’1 de juny, els pares, mares o tutors de l’alumnat, podran sol·licitar en el centre educatiu
 
b) Alumnat que en el curs 2016/2017 no va sol·licitar l’ajuda per al menjador escolar: La sol·licitud d’ajuda es realitzarà presentant l’annex I, emplenat i adjuntant la documentació acreditativa que es requereix en aquesta convocatòria en el centre on estarà matriculat l’alumnat durant el curs 2017/2018.
 
 
Xerrada per a pares i mares
El proper dia 5 d'abril a les 15:15 hores,  en la Biblioteca del centre, tindrà lloc una xerrada per a pares i mares, a càrrec de l'orientador del col·legi Leoncio Montolio, amb el títol "COM EDUCAR FILLS COMPETENTS, AUTONOMOS I RESPONSABLES".
 
En ella es parlarà d'estratègies que afavoreixen l'autonomia personal, autonomia amb els deures, de com assignar tasques perquè siguin responsables, l'automotivació i també es donarà informació de pàgines webs que tenen material que afavoreixen el desenvolupament intel·lectual.
 
5 d'abril a les 15:15 hores
Biblioteca del centre
 
Si no has pogut assistir però estar interessat a llegir el document, pots descarregar-ho  clicant en el botó
                                      Descarrega pdf de la xerrada
 
 
Calendari d'admissió de l'alumnat per al curs 2017-2018

Educació Infantil i Primària

 
  • Les famílies de l'alumnat d'Educació Infantil i Primària podran presentar les seves sol·licituds d'admissió entre el 22 i 29 de maig.
  • Les llistes provisionals es publicaran el 8 de juny.
  • Les reclamacions tindran lloc entre el 8 i el 12 de juny.
  • Les llistes definitives es publiquen el 20 de juny.
  • El procés de matriculació d'Infantil i Primària es realitza entre el 20 i 29 de juny.
 
La publicació de les àrees d'influència perquè les famílies tinguin coneixement de la puntuació corresponent en cada cas es realitzarà el 2 de maig.
 
 
 
Campanya: "Acabar amb el bullying comença en tu"
La campanya
 
"Acabar amb el bullying comença en tu" és el nom de la campanya que sorgeix amb l'objectiu de sensibilitzar i comprometre als joves amb la problemàtica de l'assetjament escolar.
 
Un o una jove convertit en gos de presa que hostiga a un company o companya és la imatge de la campanya que, centrada en la figura de ” l’espectador”, pretén conscienciar als i les joves perquè no es presenten impassibles davant aquest tipus de situacions.
 
Aquesta guia pot ser-te d'ajuda.
 
 
 
 
 
 
 
En la web www.acabemosconelbullying.com , pots trobar videos i altres materials de consulta elaborats per la Fundació ANAR
 
 
Dia de la Pau
 
Amb motiu del dia de la pau els corredors del C.E.I.P. Pràctiques, s'omplen de missatges i imatges de PAU
 
 
 
assegurança escolar
Ací teniu a la vostra disposició el protocol d'actuació en cas d'accident i de la pòlissa de cobertures del assegurança escolar contractat amb Allianz.
 
 
 
 
XERRADA per A FAMÍLIES: " COM EDUCAR FILLS INTEL·LIGENTS I FELIÇOS" (II)
  • Xerrada a càrrec de: Leoncio Montolío Rando
 
  • Biblioteca del Col·legi, 1º planta
 
  •  Dimecres 18 de maig a de 15 a 16:25 horas
 
 
Si entens uns quants principis bàsics sobre el funcionament del cervell, podràs entendre millor al teu fill, reaccionar d'una manera més eficaç davant les situacions difícils i construir una base per al seu desenvolupament intel·lectual, emocional i social.
 
La genètica influeix en el desenvolupament de les capacitats intel·lectuals i emocionals, però no és determinant. El factor que més modela i desenvolupa el cervell és l'ambient, per això són tan importants les vivències i experiències que com a pares oferim als nostres fills des del moment de la concepció. Els nens són tan intel·ligents i feliços com a oportunitats els donem de ser-ho.
 
 
 
Xerrada d'orientacions a families
Xerrada d'orientacions a families
 
El passat dia 26 es va celebrar una xerrada, destinada a destinada a orientar a les famílies, a càrrec de Leoncio Montolío  Rando (orientador del centre) titulada:
 

"El paper dels pares en l'aprenentatge i el desenvolupament integral"

 
Naixem amb un material genètic de 30.000 gens i el nostre cervell ve equipat amb uns 100.000 milions de neurones, que s'expressen tots els gens i que les neurones s'associen i formen aprenentatges i memòries va a dependre de l'ambient i l'educació que rebem. Els pares tenim el deure ESTIMULAR als nostres fills i facilitar-los un ambient ric d'estímuls i una àmplia gamma d'experiències motrius, cognitives, afectives, artístiques i relacionals perquè puguen desenvolupar tot el potencial que porten dins.......llegir.
 
 
 
 
Quina és la JORNADA ESCOLAR què necessita el nostre alumnat?
 
Tot el que sempre va voler saber sobre la jornada escolar... i mai es va atrevir a preguntar (en 6 còmodes vídeos)
per  MARIANO FERNÁNDEZ ENGUITA. Sociòleg, catedràtic en la Universitat Complutense
 
 
 

 

1. El ritme vital de xiquets i adolescents.. Vídeo
2. Falsos tòpics sobre la jornada contínua. Vídeo
3. A qui convé què jornada?. Vídeo
4. El balanç de la jornada matinal. Vídeo
5. Un procés antidemocràtic i errat. Vídeo
6. Triar jornada en compte d'imposar-la. Vídeo
 
 

 

Llibrets usats

 

Us recordem que com cada any podeu donar els llibres de text, usats pels vostres fills el curs passat, a l'AMPA. Els podran aprofitar altres famílies del centre o bé podrem donar-los a una entitat benèfica.
 
 
 
 
 
 
 
 
Calendari A3 en pdf
 
 
 
 
 ARTICLES
"Conviure amb xiquets que tenen trets autistes". Leoncio Montolío Rando. Orientador del centre
 
" L'estimulación en la etapa de educació infantil" Artícle de Leoncio Montolío Rando orientador educatiu del centre.
 
Sí al valencià, si  a les llengües!
 
Campanya d'enviament de signatures i documents per modificar l'actual esborrany de Decret sobre plurilingüisme.
 
Hem habilitat un espai per tal que els ciutadans i ciutadanes que ho desitgeu pugueu enviar-li un escrit a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació manifestant el rebuig a l'actual esborrany de Decret sobre plurilingüisme i exposant els punts necessaris per consensuar un Decret definitiu que no margine la nostra llengua.
 
 
 
 
 
 
Matricula en Futur,
 
 
Per a més informació fes click en la imatge
 
C.P. Pràctiques amb La Pau